Mashup 45: Karin Lednická & Miroslav Karas

Celý Mashup 92(minut) na HTTPS://HEROHERO.CO/MICHAEL

Předplatitelé mají kompletní epizody s předstihem a také lístek na natáčení zdarma! Termíny a hosté na webu divadla NoD. Kdo z politiků zneuživá nacionalismus? Opravdu se na východě více pije? Proč v Rusku jedí meloun? A vydoluje Miroslav Karas z karafy pomeranč? Mashup o kořenech, vlastenectví, sportu, životě v Ostravě a Rusku, Alexeji Navlném i jedné tajemné spolužačce z Orlové!

„S Navalnym jsme se několikrát setkal a mluvil. Jakým byl člověkem a opozičním politikem, nechť mu ukáže soud v nejbližší historii. V Kremlu to tak mají. Když už to nejde jinak, zlikvidují protivníka tím, že umře. Tento režim bude vždy dělat nebezpečnou situaci,“ řekl bývalý zpravodaj ČT v Rusku a Polsku Miroslav Karas.

Karin Lednická: Narodila se v Karviné, vyrostla v Havířově, od střední školy žije v Ostravě. Založila nakladatelství Domino, které po více než 20 letech prodala. Autorka oceňovaných bestsellerů Šikmý kostel 1 a 2.

Miroslav Karas: Dlouholetý rozhlasový a poté televizní zpravodaj v Polsku a Rusku. Stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie. Přinášel reportáže z dění v Donbasu i na Krymu, zblízka sledoval Vladimira Putina a z první ruky zažil Olympijské hry v Soči. Teď ředitel TS ČT Ostrava.

Michaelův Mashup. 2 hosté. 1 moderátor. A jejich vzájemná interakce. Bez konfliktu, ale s inspirací. Komorní prostředí a diváci v důležité roli! Mashup je prolínání zdánlivě nesourodých melodií. V tomto případě prolínání hostů, žánrů, hlediště a jeviště. Pořad postavený na unikátní kombinaci dvojic a jedinečné interakci s publikem. Namícháme vám živou show, hosty i drink na míru! Přijďte do NoDu zažít osobně mimořádnou komorní atmosféru divadelního baru, potkat se s hosty i moderátory a pobavit se u natáčení se skleničkou v ruce.

Rozhovorů je moc! Pořadů je moc! Debat jeden na jednoho je moc! Nic podobného jako Michaelův tady není. Vážná témata i odlehčené rubriky! Známí hosté, jak je neznáte a otázky, které ještě nikde nikdy nedostali! Žádná talkshow, kde mluví hlavně moderátor. Žádný rozhovor jeden na jednoho ve sterilním studiu.

Michael Rozsypal je moderátor a novinář. Dva roky moderoval rozhovory v DVTV, před tím 8 let v Českém rozhlase. Setkal se s prezidenty, politiky, umělci, sportovci i filozofy. Jeden host mu v živém vysílání odešel ze studia. Jiný host se ve studiu v přímém přenosu přilepil ke stolu. Vymyslel a realizoval koncept interaktivních veřejných debat v regionech i debat o fake news pro studenty. Hrál divadlo, vyhrával recitační soutěže, je aktivní na Twitteru i Instagramu. Miluje divadlo, operu a Jamese Bonda.