Mashup 44: Ester Geislerová & Anna Marešová

Celý díl (73 minut) je na HTTPS://HEROHERO.CO/MICHAEL Předplatitelé mají kompletní epizody s předstihem a také lístek na natáčení zdarma! Termíny a hosté na webu divadla NoD.

Herečka, vizuální umělkyně a kurátorka projektu Terapie sdílením Ester Geislerová & designérka například intimních pomůcek pro ženy, menstruačního kalíšku, tramvaje T3 Coupé nebo nové lanovky na Petřín Anna Marešová.

Ester Geislerová: „Jako společnost neumíme mluvit o sexu normálně. Buďto je to vulgarizované, takové akademické nebo hrozně přisprostlé. Neumíme o tom mluvit běžně jako o tom, jaké si třeba dáme kafe a nejsme zvyklí se moc otevírat. Chtěla bych, aby se v Terapii sdílení vic objevilo téma sexu i menopauzy, aby se o tom lidi naučili mluvit stejně jako třeba o menstruaci. Těším se až v procesu stárnutí tyhle témata přinesu.“

Anna Marešová: „Energie z kreativity se vrátí, ale administrativa to naopak pohlcuje. Někdy na mě dopadne tíha, že víc dělám provoz, systémy a řeším lidi. Říkám si, ze už tohle dělat nechci a někdy to přejde do míry, kdy je toho moc. Na druhou stranu toho někdy člověk stihne méně v kvalitě, v které potřebuje. Často se totiž stává, že finální produkt nevypadá podle představ toho designéra. Když si člověk dělá vsechno sám, tak to má na tu práci velký vliv. Člověk si ale musí dovolit nějaký ten čas pro sebe.“

Natočeno v pražském NoDu. Obrazy Viktora Šlegla a objekty Ondřeje Filípka pro natáčení pořadu zapůjčila Galerie NoD. Na kytaru hraje Štefan Kranich.

Michaelův Mashup. 2 hosté. 1 moderátor. A jejich vzájemná interakce. Bez konfliktu, ale s inspirací. Komorní prostředí a diváci v důležité roli! Mashup je prolínání zdánlivě nesourodých melodií. V tomto případě prolínání hostů, žánrů, hlediště a jeviště. Pořad postavený na unikátní kombinaci dvojic a jedinečné interakci s publikem.

Namícháme vám živou show, hosty i drink na míru! Přijďte do NoDu zažít osobně mimořádnou komorní atmosféru divadelního baru, potkat se s hosty i moderátory a pobavit se u natáčení se skleničkou v ruce.

Rozhovorů je moc! Pořadů je moc! Debat jeden na jednoho je moc! Nic podobného jako Michaelův tady není. Vážná témata i odlehčené rubriky! Známí hosté, jak je neznáte a otázky, které ještě nikde nikdy nedostali! Žádná talkshow, kde mluví hlavně moderátor. Žádný rozhovor jeden na jednoho ve sterilním studiu.

Michael Rozsypal je moderátor a novinář. Dva roky moderoval rozhovory v DVTV, před tím 8 let v Českém rozhlase. Setkal se s prezidenty, politiky, umělci, sportovci i filozofy. Jeden host mu v živém vysílání odešel ze studia. Jiný host se ve studiu přilepil v přímém přenosu ke stolu. Vymyslel a realizoval koncept interaktivních veřejných debat v regionech i debat o fake news pro studenty. Hrál divadlo, vyhrával recitační soutěže, je aktivní na Twitteru i Instagramu. Miluje divadlo, operu a Jamese Bonda.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *