Mashup 51: Kateřina Tučková & Jakub Hrůša

Celý díl (89 minut) na HTTPS://HEROHERO.CO/MICHAEL

Uznávaná a oceňovaná spisovatelka, autorka bestsellerů Kateřina Tučková a světová dirigentská hvězda Jakub Hrůša byli spolužáci na brněnském gymnáziu. Dojde tedy na přiznání tajné touhy, přezdívky i seznam zastávek brněnské MHD! Oba hosté mluví o úspěchu, o přípravě ale dojde také na odlehčené rubriky a kurt dirigování. Podívejte se!

Kateřina Tučková je spisovatelka, dramatička, publicistka, historička umění a kurátorka výstav. Je nositelkou cen Magnesia Litera, Ceny Josefa Škvoreckého a Český bestseller, obdržela Státní cenu za literaturu. Autorka oceňovaných bestsellerů Žítkovské bohyně nebo Bílá voda.. Její knihy se překládají do dvaceti dvou jazyků.

Jakub Hrůša je šéfdirigentem Bamberských symfoniků, hlavním hostujícím dirigentem České filharmonie. Je častým hostem nejlepších světových orchestrů včetně Vídeňských, Berlínských a Mnichovských filharmoniků, Newyorské filharmonie. V říjnu 2022 byl jmenován do prestižní pozice hudebního ředitele Královské opery v Covent Garden, které se ujme v září 2025. Za své nahrávky získal řadu ocenění.

Natočeno v pražském NoDu. Autorem soch je Ondřej Filípek. Na kytaru hraje Nicolas Roy Arthofer.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *